Кулинарни рецепти » Риба по генуезки

 Риба по генуезки

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г риба
• 60 г краве масло
• 1 с.л. олио
• 1 глава лук
• 2 с.л. сухо бяло вино
• 15 г сушени гъби
• 1 с.л. брашно
• 300 мл вода или рибен бульон
• 3-4 с.л. лимонов сок
• 1 с.л. доматено пюре
• 1-2 сардинки
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Запържваме в олиото ситно нарязания лук до златисто оцветяване, добавяме маслото, сипваме брашното и също го позапържваме. Наливаме виното и водата, прибавяме доматеното пюре, разбъркваме добре и варим 5-6 мин на умерен огън.

Прибавяме гъбите, които предварително сме накиснали в студена вода и сме нарязали на ситно, сардинките, смлян черен пипер и сол на вкус. Варим още 10 мин, след което пресоваме сместа.

Нареждаме нарязаната на порции риба в тавичка и я заливаме с приготвената смес. Печем до омекване в умерена фурна. След това изваждаме рибата и я слагаме в затоплени чинии, а към соса прибавяме лимонов сок, варим го още 2-3 мин и заливаме рибата в чиниите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало