Продукти: (за 2 порции)
• 600 г филе от скумрия
• 250 г кисели краставички
• 20 маслини
• 1 к.ч. олио
• 2 дафинови листа
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме киселите краставички на кръгли парченца и ги слагаме в тавичка. Прибавяме маслините, дафиновите листа, черният пипер, олиото и 1 ч.ч. вода.
Нареждаме отгоре измитата и посолена риба с кожата надолу и печем в загрята фурна. След 15 мин обръщаме филетата и печем още 15 мин.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...