Продукти: (за 4 порции)
• 4 филета от треска от 200 г
• 2 лимона
• 2 тънки стръка праз
• 1 парче краве масло
• 200 г сметана
• шафран, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Затопляме фурната на 180 градуса. Изрязваме 4 парчета алуминиево фолио. Измиваме и нарязваме на малки парчета праза, задушаваме го 5-6 мин в сгорещеното масло. Отделно загряваме сметаната с шафрана, посоляваме и поръсваме сместа с черен пипер.
Измиваме и нарязваме лимоните на фини кръгчета. Поставяме по 2 кръгчета лимон върху всяко парче алуминиева хартия, отгоре поставяме по 1 филе от треска, после покриваме с кръгчета от праз, заливаме със соса от сметана и шафран и отново с парчета лимон.
Поръсваме обилно с магданоз и опаковаме добре дозите с алуминиевата хартия. Печем около 15 минути. Поднасяме ястието с ориз.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...