Кулинарни рецепти » Шаран върху хляб

 Шаран върху хляб

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг шаран
• 5-6 филии сух бял хляб
• 2 ч.ч. бяло вино
• 2-3 домата
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на порции и посоляваме.

Нареждаме хляба в тавичка и го заливаме с виното. Отгоре слагаме шарана. Печем 10 мин в силно загрята фурна.

После обръщаме парчетата риба, нареждаме отгоре доматите, нарязани на филийки, и печем още 20 мин в умерена фурна. Хлябът не се консумира.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало