Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг хамсия
• 1 кг домати
• 5-6 скилидки чесън
• 1 връзка магданоз
• 1 к.ч. зехтин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата, измиваме я и посоляваме. Нареждаме я в намаслена тавичка и заливаме с обелените и настъргани домати, размесени със ситно нарязания чесън.
Поръсваме със зехтина, подправяме с черен пипер и печем 10 мин в силна фурна. После намаляме фурната и печем още 30 мин. Преди поднасяне поръсваме обилно със ситно нарязан магданоз.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...