Кулинарни рецепти » Миди с масло и чесън

 Миди с масло и чесън

Продукти:

• 2 кг миди с черупките
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• сокът от 2 лимона
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• сол

Начин на приготвяне:

Остъргваме добре черупките на мидите и ги измиваме в няколко води. Заливаме ги с вряща подсолена вода и варим, докато се отворят. После ги изваждаме от черупките и ги изплакваме.

Прехвърляме ги в плато за сервиране, заливаме ги с лимоновия сок, добавяме счукания с малко сол чесън и разбъркваме. Накрая заливаме със сгорещеното разтопено масло и поръсваме със ситно нарязан копър.

Автор: Желязка Панделиева

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало