Кулинарни рецепти » Шаран с чесън

 Шаран с чесън

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 шаран /около 2 кг/
• 3-4 с.л. олио
• 2 ч.ч. бяло вино
• 2 глави чесън
• сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме шарана и го оставяме 1 час да се отцежда. След това с остър нож правим няколко напречни нареза. Слагаме шарана в тава, заливаме го с олиото и го печем в предварително загрята умерена фурна.

Счукваме чесъна с малко сол и го разбиваме с виното. Заливаме с така приготвения сос полуопечения шаран и го печем още 30 мин, като често го обливаме със соса.

Поднасяме рибата със задушени картофи, полети със соса от печенето.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Начало