Продукти:
• 6 кг камби
• 2 кг карфиол
• целина, хрян
• черен пипер на зърна
• лозови листа
За саламурата:
• 2 л оцет
• 500 г пчелен мед
• 250 г сол
• 1 л вода
Начин на приготвяне:
Избираме здрави и месести камби. Отрязваме им дръжките, надупчваме ги с игла и ги подреждаме в подходящ съд. Между редовете слагаме розички карфиол, листа от целина, нарязан на тънко хрян, зърна черен пипер и лозови листа.
Разбъркваме оцета, солта и водата и кипваме за 5 минути. Снемаме съда от огъня и добавяме меда. Бъркаме, докато медът се разтвори. С леко охладената саламура заливаме туршията. Отгоре притискаме с венче от лозови пръчки и прибираме на хладно място.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...