Кулинарни рецепти » Пазарджишка туршия

 Пазарджишка туршия

Продукти:

• 5 кг камби
• 1 кг моркови
• 2 глави карфиол
• 2 главички целина

За маринатата:

• 500 мл олио
• 500 г захар
• 1 л оцет
• 8 ч.ч. вода
• 1 пакетче черен пипер на зърна
• 5 дафинови листа
• 12 с.л. сол
• 1 пакетче бахар

Начин на приготвяне:

Нарязваме зеленчуците на парченца и пълним с тях бурканите.

Сваряваме марината от изброените продукти и заливаме с нея зеленчуците, докато е още вряла.

Затваряме херметически бурканите, обръщаме ги с капачките надолу и ги оставяме така 1 нощ. Не стерилизираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало