Продукти:
• 5 кг камби
• 1 кг моркови
• 2 глави карфиол
• 2 главички целина
За маринатата:
• 500 мл олио
• 500 г захар
• 1 л оцет
• 8 ч.ч. вода
• 1 пакетче черен пипер на зърна
• 5 дафинови листа
• 12 с.л. сол
• 1 пакетче бахар
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчуците на парченца и пълним с тях бурканите.
Сваряваме марината от изброените продукти и заливаме с нея зеленчуците, докато е още вряла.
Затваряме херметически бурканите, обръщаме ги с капачките надолу и ги оставяме така 1 нощ. Не стерилизираме.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...