Продукти: (за 4 порции)
• 8 малки твърди домата
• 1-2 листа от маруля
• сол
за пяната:
• 3 твърдо сварени яйца
• 50 г краве масло
• 1 с.л. рибен пастет
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме размекнатото масло на пяна. Прибавяме рибения пастет и ситно настърганите яйца, подправяме с лимонов сок и сол на вкус и продължаваме да бием, докато получим фина пяна.
Разрязваме доматите на 6 резенчета, но без да ги разрязваме докрая. Разтваряме резенчетата, посоляваме и с помощта на шприц разпределяме яйчната пяна. Отгоре украсяваме с ивички маруля.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....