Кулинарни рецепти » Пълнени кисели краставички

 Пълнени кисели краставички

Продукти:

• 1/2 ч.ч. ориз
• 2-3 с.л. масло
• 10 зърна черен пипер
• 1 малка главичка лук
• кисели краставички с дължина 6-7 см
• 2-3 с.л. настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

Изпържваме ориза в маслото и го заливаме с 1-2 ч.ч. вряща вода или бульон. Посоляваме, прибавяме черния пипер и ситно нарязания лук.

Захлупваме плътно и задушаваме на тих огън. Когато оризът е готов, прибавяме настъргания кашкавал и разбъркваме леко.

Разрязваме краставичките напречно, издълбаваме ги и пълним с готовата плънка. Освен като предястие, пълнените краставички можем да поднесем и като гарнитура към печено месо.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало