Продукти:
• 4 едри домата
• 220 г сирене “Крема”
• 2 белтъка
• 4 зелени маслини
• 4 черни маслини
• 2 печени и обелени зелени чушки
• 1 скилидка чесън
• 15 г овесени ядки
• 15 г орехови ядки
• 15 г краве масло
• 1-2 листенца мента
• 1 стрък магданоз
• 1 стрък копър
• 1/2 ч.л. леко лют червен пипер
• 1/2 ч.л. бял пипер
• 1 щипка индийско орехче
• сол
Начин на приготвяне:
Избираме узрели, но твърди домати. Изрязваме капаче от горната им страна и внимателно ги издълбаваме.
Кипваме овесените ядки на огъня, отцеждаме ги и ги счукваме заедно с чесъна и орехите. Като продължаваме да счукваме прибавяме ситно нарязаните зелении и чушки /предварително отделяме половин чушка за украса/. Накрая подправяме с индийско орехче и сол и разбъркваме.
Наливаме във всеки домат по малко разтопено масло и ги пълним с приготвената смес. Отгоре украсяваме с лентички от чушките, стръкчета магданоз и копър и с по една зелена и черна маслина.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...