Продукти: (за 4 порции)
• 3 краставици
• 100 г дребни макарони
• 2 ч.ч. пилешки бульон
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 2-3 скилидки чесън
• 2 с.л ситно нарязан копър
• 2 с.л. ситно нарязан зелен лук
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 2 с.л. ситно нарязан джоджен
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода, отцеждаме и оставяме да изстинат. Обелваме краставиците и ги нарязваме на ситно.
Разбиваме киселото мляко заедно с бульона. Добавяме макароните, краставиците и счукания чесън. Поръсваме със ситно нарязаните зерени подправки и поднасяме.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...