Продукти: (за 4 порции)
• 4 домата
• 1 зелена чушка
• 1 червена чушка
• 3 с.л. галета
• 6 с.л. олио
• 1 малка краставичка
• 2 твърдо сварени яйца
• 3 скилидки чесън
• 10-12 маслини
• магданоз, лед
Начин на приготвяне:
Нарязваме на едро 3 домата и чушките, от които заделяме няколко ивички. Пасираме с миксера на пюре.
Прибавяме галетата, олиото и счукания чесън и доливаме вода така, че да получим 4 ч.ч. течност. Слагаме супата в хладилник.
Преди да поднесем добавяме яйцата и обелената краставица, нарязани на кубчета, последния домат, нарязан на кръгчета, разполовените маслини, заделените ивички чушки, ситно нарязан магданоз и бучки лед.
Сервираме с изпържени в масло кубчета хляб.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...