Продукти: (за 4 порции)
• 600 г домати
• 2 малки глави лук
• 1 к.ч. червено вино
• 1 краставичка
• 8 маслини
• 1 скилидка чесън
• 2 с.л. олио
• захар
• червен пипер
• магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме доматите, нарязваме ги на малки парченца и ги смесваме със ситно нарязания лук. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, слагаме щипка захар и наливаме виното и 4 ч.ч. студена вода.
Счукваме чесъна, смесваме го с червения пипер и при непрекъснато бъркане капка по капка прибавяме олиото.
Изсипваме чесновата смес в супата и прибавяме обелената и нарязаната на кубчета краставичка и накълцаните маслини. Разбъркваме супата и я оставяме да се изстуди в хладилник.
Преди да поднесем, поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...