Продукти: (за 4 порции)
• 500 г тиквички
• 150 г пресни гъби
• 1 червена пиперка
• 200 г сварена или консервирана царевица
• 2 глави лук
• 1-2 с.л. доматено пюре
• 200 г пилешка шунка
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквичките на кръгчета, гъбите – на филийки, чушките – на ивички, а лука – на дребно.
Разстиламе в тавичка нарязаните зеленчуци и отцедената царевица. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и заливаме с доматеното пюре, размито в малко топла вода.
Разпределяме отгоре нарязаната на кубчета шунка и печем в умерено загрята фурна, докато зеленчуците омекнат.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...