Кулинарни рецепти » Печено зеле с кренвирши

 Печено зеле с кренвирши
(Франция)

Продукти:

• 1 средно голяма зелка
• 4 кисели ябълки
• 5 глави лук
• 50 г сланина
• 4 кренвирша
• 150 г червено вино
• 4 с.л. захар
• 2 червени чушки
• оцет, чесън, магданоз
• черен пипер, мента
• смляно карамфилче
• портокалова кора
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на тънки ивички почистените зеле и чушки, нарязваме на колелца почистените ябълки и лук, сланината нарязваме на кубчета и ги нареждаме на редове в дълбока тава.

Посоляваме поотделно всеки ред, поръсваме с черен пипер, леко подслаждаме, заливаме с виното и оцета и печем в слаба фурна. Слагаме нарязаните кренвирши 20 минути преди допичането.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало