Продукти: (за 4 порции)
• 30 охлюва
• 4 яйца
• 1 връзка зелен лук
• 1 ч.л. вегета
• 2-3 с.л. олио
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме охлювите в подсолена вода, изваждаме ги от черупките и отстраняваме задната черна част.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме заедно с вегетата в олиото и малко вода. Щом поомекне, прибавяме охлювите и разбитите яйца. Посоляваме и бъркаме на огъня, докато белтъкът се втвърди и побелее.
Поднасяме ястието, поръсено със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...