Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг скариди
• 1 яйце
• 50 г сусам
• 1 лимон
• магданоз, черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцето и го смесваме със сусама. Подправяме с черен пипер и сол на вкус. Потапяме почистените скариди в тази смес, нанизваме ги на къси дървени шишчета и ги изпържваме в сгорещената мазнина.
После ги отцеждаме върху домакинска хартия и ги поднасяме, украсени с резенчета лимон и стръкчета магданоз.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...