Кулинарни рецепти » Механджийска капама

 Механджийска капама

Продукти: (за 6 порции)

• 500 г свинско месо
• 500 г пилешко месо
• 500 г сурови наденички
• 1 кг лук
• 500 г моркови
• 500 г печурки
• 300 г маслини
• 3-4 дафинови листа
• 1 ч.ч. вода
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на едро всички продукти и ги слагаме в пръстен гювеч. Прибавяме обезкостените маслини, червения пипер и дафиновите листа. Наливаме олиото и водата и посоляваме на вкус.

Захлупваме и замазваме капака с тесто. Слагаме гювеча в сгорещена фурна и печем 3-4 часа при температура 180°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало