Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг говеждо вътрешно филе
• 200 г лой
• 3-4 домата
• 1 кг картофи
• 3-4 глави лук
• 100 г краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. оцет
• естрагон, калофер, сол
• брашно за замазване на капака
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме и почистваме добре филето от ципите. Нарязваме го на парчета, които начукваме, докато получим кръгове с дебелина около 1 см. Посоляваме ги, поръсваме ги с червения пипер и оцета и ги оставяме да престоят около половин час.
На дъното на пръстен съд нареждаме лойта, нарязана на дребни кубчета. Върху лойта слагаме нарязаните на филийки домати, а върху тях разстиламе половината от ситно нарязания лук и нарязаните на кръгчета картофи. Върху картофите нареждаме парчетата месо и покриваме с останалите картофи и лук.
Заливаме с разтопеното масло, посоляваме и поръсваме с естрагон и калофер. Наливаме малко вода, захлупваме съда и замазваме капака с тесто. Задушаваме около 1 час и 30 мин в предварително загрята фурна.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...