Кулинарни рецепти » Агнешко на фурна по градинарски

 Агнешко на фурна по градинарски

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг агнешко месо
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 глава лук
• 180 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. вино
• сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме месото и го нарязваме на порции.

Покриваме дъното на пръстен съд /или тавичка/ с агнешки кости и нарязания на колелца морков, ситно нарязаната целина и нарязания на малки кубчета лук. Отгоре нареждаме порциите месо, посоляваме и поливаме с разтопеното олио. Печем в силна фурна.

Щом месото се запече отгоре, обръщаме порциите и продължаваме да печем в умерена фурна, като от време на време доливаме по малко гореща вода и обливаме месото със соса от тавата.

Изваждаме опеченото месо, а към соса прибавяме виното и брашното, размито с малко вода. Връщаме съда на огъня, докато сосът кипне. Поднасяме месото, полято със соса и гарнирано с опечените зеленчуци.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало