Кулинарни рецепти » Лучник с пиле

 Лучник с пиле

Продукти:

• 1 пиле (около 1 кг)
• 500 г брашно
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 6 глави лук
• 100 г ориз
• 1 връзка копър
• 3 стръка чубрица
• 1 с.л. червен пипер
• 100 мл олио
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилето в подсолена вода и го нарязваме на малки късчета.

От брашното, содата, малко вода и сол на вкус разточваме средно твърдо тесто. Разточваме от него две кори, като едната трябва да бъде по-голяма от тавата, в която ще приготвяме лучника.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещената мазнина. Щом поомекне, прибавяме почистения и измит ориз, ситно нарязаните чубрица и копър, Посоляваме, поръсваме червения пипер и задушаваме още няколко минути.

В намаслена тавичка разстиламе по-голямата кора така, че краищата й да излязат извън стените на тавата. Покриваме отгоре с лучената смес и разпределяме късчетата месо. Покриваме с втората кора, загъваме с висящите краища първата и притискаме с пръсти.

Намазваме лучника с мазнина и го изпичаме в умерено загрята фурна.

Автор: Марияна Николова

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало