Продукти:
• 1 пиле (около 1 кг)
• 500 г брашно
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 6 глави лук
• 100 г ориз
• 1 връзка копър
• 3 стръка чубрица
• 1 с.л. червен пипер
• 100 мл олио
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето в подсолена вода и го нарязваме на малки късчета.
От брашното, содата, малко вода и сол на вкус разточваме средно твърдо тесто. Разточваме от него две кори, като едната трябва да бъде по-голяма от тавата, в която ще приготвяме лучника.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещената мазнина. Щом поомекне, прибавяме почистения и измит ориз, ситно нарязаните чубрица и копър, Посоляваме, поръсваме червения пипер и задушаваме още няколко минути.
В намаслена тавичка разстиламе по-голямата кора така, че краищата й да излязат извън стените на тавата. Покриваме отгоре с лучената смес и разпределяме късчетата месо. Покриваме с втората кора, загъваме с висящите краища първата и притискаме с пръсти.
Намазваме лучника с мазнина и го изпичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...