Продукти:
• 1 гъска
• 3-4 ч.ч. ситно нарязано кисело зеле
• 250 г ориз
• дреболиите на гъската
• черен пипер, сол
• листа от кисело зеле
Начин на приготвяне:
Сваряваме дреболиите на гъската в леко подсолена вода и ги нарязваме ситно. Измитата и отцедена гъска осоляваме съвсем леко отвън и отвътре.
Задушаваме зелето в ситно нарязана мас от гъската, като от време на време наливаме по малко бульон от дреболиите на гъската. Като омекне, подправяме с черен пипер и напълваме гъската.
Зашиваме отворите й, обвиваме я с листа от зелето и печем в предварително загрята фурна. След 40 мин сваляме зелевите листа и намаляваме температурата на фурната.
Слагаме ориза, объркан с дреболиите от гъската, наливаме бульон, отгоре разполагаме гъската и печем до готовност, като обръщаме птицата, за да се зачерви от всички страни.
(Ако мазнината от гъската е малко, разхвърляме по ориза парченца масло.)
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...