Кулинарни рецепти » Патица /дива/ с червено зеле

 Патица /дива/ с червено зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г месо от патица
• половин червена зелка
• 50 г сланина
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. настъргана целина
• 1 морков
• 1 главичка лук
• 30 г краве масло
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и го натриваме с черен пипер и сол.

В сгорещеното олио запържваме нарязаната на парчета сланина, настърганите целина и морков и ситно нарязания лук. Нареждаме отгоре порциите месо, наливаме съвсем малко вода и печем в умерено загрята фурна.

Нарязваме зелето на лентички и го задушаваме с маслото и малко вода. Поднасяме патицата със задушеното зеле.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало