Продукти: (за 10-12 порции)
• 1 пуйка
• 150 г сланина
• сол
За плънката:
• 500 г кестени
• 50 г сланина
• 1 к.ч. галета
• 1 яйце
• 30 г краве масло
• 1,5 ч.ч. бульон
• лимонена кора
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Правим разрез в кестените и ги варим 10-15 мин в кипяща вода. Изваждаме ги на части и ги обелваме. Връщаме ги в бульона и варим до омекване. Прекарваме сварените кестени през месомелачка и ги смесваме с галетата, ситно нарязаната сланина, настъргана лимонова кора, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус. Накрая прибавяме разбитото яйце и разбъркваме.
Посоляваме почистената пуйка отвътре и отвън и я пълним с приготвената смес. Плънката трябва да заеме 3/4 от обема на кухината. Покриваме гърдите на пуйката с тънки резенчета сланина и я увиваме в алуминиево фолио.
Печем 2-3 часа в слаба фурна. Половин час преди да извадим пуйката от фурната отстраняваме фолиото.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...