Кулинарни рецепти » Гъби, пълнени с пилешко месо

 Гъби, пълнени с пилешко месо

Продукти:

• 200 г бяло пилешко месо
• 150 г изцедено кисело мляко
• 12 едри печурки
• 1 глава лук
• 2 с. л. олио
• 2 домата
• 1 с. л. мастика
• 4 с. л. настърган кашкавал
• магданоз, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парченца и го разбиваме на пюре заедно с киселото мляко. Подправяме със сол и черен пипер.

Нарязваме лука и пънчетата от гъбите на ситно и ги задушаваме, докато изври водата им. Угасяваме с мастиката и прибавяме към пилешкото. Задушаваме няколко минути при непрекъснато бъркане. С тази смес пълним гъбите.

В намаслена тефлонова тавичка нареждаме нарязаните на филийки домати, подправяме със сол и черен пипер и върху тях подреждаме гъбите. Поръсваме с настъргания кашкавал и наситнения магданоз. Печем в предварително загрята умерена фурна около 20-25 минути.

Автор: Екатерина Кошничарова

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало