Кулинарни рецепти » Сарма кадаиф

 Сарма кадаиф

Продукти:

• 1 пакет бутер тесто
• 1 пакет кадаиф
• сметана по желание
• 2 ч.ч. смлени орехи
• 800 г захар
• 1 ванилия
• сока и кората на 1 лимон
• канела по желание
• 250 г маргарин

Начин на приготвяне:

Разстиламе бутер тестото с точилката на тънка кора. В единия край слагаме кадаифа с орехите /и канелата по желание/ и завиваме на руло. Режем на парчета около 6-7 см, които нареждаме в намазнена тава с отвора нагоре.

Разтопяваме маслото, почти до завиране и заливаме всяко руло. Печем до светлокафяво.

След като рулцата изстинат, ги заливаме със сироп от захар и вода – едно към едно, в който сме добавили ванилията, сока и кората на лимона. Сиропа трябва да е горещ при заливането, а рулцата студени.

По желание при сервиране гарнираме със сметана.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало