Кулинарни рецепти » Чепеларски сладки

 Чепеларски сладки

Продукти:

• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• 1 кг брашно

За сиропа:

• 2 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. вода
• 2 листа индрише

Начин на приготвяне:

Препържваме мазнината и махаме съда от огъня. Когато поизстине, прибавяме прясното мляко и връщаме отново на огъня. Загряваме още веднъж, пак го махаме от огъня и когато поизстине, прибавяме пресятото брашно и содата.

Замесваме не много твърдо тесто, от което правим топчета, колкото яйце. Леко ги сплескваме и нареждаме на 2 см разстояние едно от друго в суха ненамазана тава. В средата на всяко топче правим с пръст вдлъбнатинка.

Печем сладките до златисто, когато изстинат, ги заливаме с горещ сироп, приготвен от 2 ч.ч. захар и 2 ч.ч. вода. За аромат пускаме 1-2 листа от индрише. Оставяме сладките да се напоят.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало