Кулинарни рецепти » Охлюви

 Охлюви

Продукти:

• 500 мл прясно мляко
• 260 г счукани орехи
• 125 г краве масло
• 4 яйца
• 1 пакетче мая
• 200-300 г брашно

За сиропа:

• 1 кг захар
• 1 л вода
• 2 ванилии

Начин на приготвяне:

Размиваме маята в малко позатоплено мляко и брашно, така че да получим кашичка с гъстотата на боза. Оставяме да втаса, прибавяме разбитите яйца и брашно, колкото да се получи меко тесто. Делим го на 4 части, от всяка правим по 6 топченца.

Разточваме топчетата на малки питки, на които слагаме по парченце твърдо масло. Редим по 5 една вър-ху друга, шестата не мажем. От всяко купче разточваме голяма кора, която поръсваме обилно с орехови ядки и счукана карамелизирана захар.

Навиваме корите на рула, като всяко усукваме и изтегляме леко и нарязваме на ромбоидни парченца. Ре-дим ги в намаслена тава и печем в умерена фурна. След като изстинат, заливаме с горещ сироп, сварен от захарта, водата и ароматизиран с ванилията.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало