Продукти:
• 1-2 средно големи репи
• 2 моркова
• 2-3 скилидки чесън
• 200 г кашкавал
• 1 опаковка майонеза
Начин на приготвяне:
Ряпата настъргваме на ситно ренде, посоляваме, оставяме да престои и изстискваме с ръце. Измиваме в ситна цедка и наново изстискваме. Слагаме я в подходящ съд и прибавяме настърганите моркови, счукания чесън, настъргания кашкавал.
Размесваме добре, посоляваме, прибавяме майонезата. Оставяме за малко в хладилника. Подходящо мезе за концентрирани алкохолни напитки.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...