Продукти: (за 6 порции)
• 500 г зелени или червени чушки Капия с еднаква големина
• 2 патладжана
• 3 скилидки чесън
• 50-60 г орехови ядки
• 3 домата
• 5 с.л. олио
• 2 с.л. оцет
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме патладжаните, обелваме ги и ги счукваме на пюре, към което при непрекъснато бъркане прибавяме на тънка струйка олиото, оцета, счукания със сол чесън и смлените орехови ядки.
Измиваме пиперките и ги подсушаваме. Изпичаме ги и ги слагаме в затворен съд, за да се задушат, след което ги обелваме. Почистваме ги от дръжките и семената и ги пълним с приготвеното кьопоолу.
Подреждаме чушките в плато или в отделни чинии, украсяваме с нарязани на кръгчета домати, посоляваме и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...