Продукти:
• 4 големи домата
• 4 яйца
• 6-8 с.л. майонеза
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме доматите на резени, но не докрая, а да останат съединени.
Сваряваме яйцата твърдо, обелваме и ги нарязваме на кръгчета. Посоляваме и ги пъхаме между доматените резени. Заливаме с майонезата и поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...