Кулинарни рецепти » Тенюрки

 Тенюрки

Продукти:

• 1 кг брашно
• 2 яйца
• 500 г кисело мляко
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.ч. пудра захар
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Омесваме тесто от брашното, киселото мляко, яйцата, содата и солта и го разточваме на питки с дебелина 0,5 см.

Изпичаме питките от двете страни върху затоплената плоча на печката, намазваме ги с масло, поръсваме с пудра захар и ги поднасяме топли.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало