Кулинарни рецепти » Картофена салата

 Картофена салата
(Финландия)

Продукти:

• 4 средно големи осолени риби (селда, херинга)
• 750 г картофи, сварени с кората
• 2 по-едри глави лук
• 250 г шунка или варено месо
• смлян черен пипер
• 4 с. л. оцет
• 4 с. л. захар
• 1 щипка сол
• горчица на вкус
• 200 г сметана

Начин на приготвяне:

Накисваме солената риба във вода или смес от равни части вода и прясно мляко. Изчистваме я и я нарязваме на кубчета.

Сваряваме, обелваме и нарязваме на кубчета и картофите. Месото нарязваме на тънки и дълги ивички. Смесваме продуктите.

Разбиваме сметаната. Лука нарязваме много на ситно.

В оцета разбъркваме горчицата, солта и захарта и с тази смес заливаме салатата. Прибавяме и лука.

Объркваме всичко добре, прехвърляме в салатиера и отгоре правим "шапка" от сметаната. Слагаме салатата в хладилник за 2 часа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало