Кулинарни рецепти » Салата от риба със зеленчуци

 Салата от риба със зеленчуци

Продукти:

• 1 рибна консерва с растително масло
• 1 ч.ч. консервирани гъби
• 1 ч.ч. зелен фасул от консерва
• 1 ч.ч. варени моркови
• 100 г кашкавал
• 1 глава червен лук
• 2-3 скилидки чесън
• 1 с.л. горчица
• 2 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

Отцеждаме гъбите и ги нарязваме на тънки филийки. Нарязваме също отцедения фасул. Прибавяме морковите, нарязани на кръгчета или пръчици, кашкавала, нарязан на малки кубчета, и рибата, която сме отцедили от олиото.

Смесваме отцеденото олио с лимоновия сок, горчицата, счукания чесън и ситно нарязания лук. Сипваме сместа в салатата, разбъркваме и оставяме да престои 30 мин. Поднасяме салатата, украсена с кръгчета лук и моркови.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало