Продукти:
• 300 г едра солена риба
• 800 г червено цвекло
• 2 средно големи глави керевиз
• 5-6 с.л. олио
• 3 с.л. оцет
Начин на приготвяне:
Слагаме рибата в студена вода за 2-3 часа за да се обезсоли, след което обелваме кожата й , обезкостяваме и я режем на малки късове.
Варим в подсолена вода, поотделно, изчистения и измит керевиз и цвеклото до сваряване , но не и разваряване. Нарязваме ги на тънки резенчета и ги смесваме с рибата, олиото и оцета.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...