Продукти:
• 6 големи лимона
• 3 големи жълтъка
• 5 с.л. захар
• 1 с.л. настъргана лимонова кора
• 4 белтъка
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната на 190°C. Разполовяваме надлъжно лимоните и с лъжичка издълбаваме цялата им месеста част. От нея изстискваме 2 с.л. сок и останалото изхвърляме. Леко подрязваме лимоновите кори отдолу, за да се закрепват добре в десертните чинии.
В купа разбиваме жълтъците и 4 с.л. захар на гъста пяна. Добавяме лимоновия сок и настърганата кора и разбъркваме.
В друга купа разбиваме на сняг белтъците. По време на биенето добавяме останалата супена лъжица захар. Разбъркваме на части белтъците в жълтъците като внимаваме сместа да не спадне.
Пълним лимоновите кори с този крем и ги подреждаме в тава за печене, която сме застлали с пергаментова хартия. Печем 15-20 мин, докато горната част леко поруменее.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...