Кулинарни рецепти » Бяла риба по аржентински

 Бяла риба по аржентински

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г бяла риба
• сокът от 1 лимон
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. горчица
• 4 стръка зелен лук
• 2 стръка праз
• 3 моркова
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. краве масло
• 150 г нарязан много на тънко бекон
• сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме рибата, измиваме и я подсушаваме с кърпа. Поливаме я отвътре с лимоновия сок, а отвън я намазваме с горчицата. Посоляваме и я поръсваме отвътре с черния пипер. Оставяме я да пресои 20 мин.

Обелваме лука и праза, измиваме и ги нарязваме на дребно, после посоляваме. Намазваме с масло обилно парче домакинско фолио и отгоре слагаме рибата. С половината от зеленчуковата смес пълним рибата, а с останалата я покриваме. Накрая отгоре слагаме бекона.

Завиваме фолиото и печем рибата 30 мин, но след 20 мин я отвиваме, за да хване коричка и да се зачерви. Ако желаем да запазим сока й, я сервираме във фолиото.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало