Продукти: (за 4 порции)
• 500 г обезкостено агнешко месо
• 2 малки моркова
• 1 парче бяла ряпа
• 750 г картофи
• 80 г краве масло
• 1-2 ч.ч. месен или зеленчуков бульон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото н малки хапки и го запържваме в разтопеното масло. Подправяме с черен пипер и сол на вкус, наливаме бульона и задушаваме на умерен огън почти до омекване.
Прибавяме нарязаните на кубчета картофи и зеленчуци и продължаваме да задушаваме, докато продуктите омекнат напълно.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...