Продукти: (за 4 порции)
• 500 г обезкостено агнешко месо
• 2 малки моркова
• 1 парче бяла ряпа
• 750 г картофи
• 80 г краве масло
• 1-2 ч.ч. месен или зеленчуков бульон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото н малки хапки и го запържваме в разтопеното масло. Подправяме с черен пипер и сол на вкус, наливаме бульона и задушаваме на умерен огън почти до омекване.
Прибавяме нарязаните на кубчета картофи и зеленчуци и продължаваме да задушаваме, докато продуктите омекнат напълно.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...