Продукти:
• 800 г телешко месо
• 500 г пресни картофи
• 3 моркова
• 5-6 лукчета
• 1 к.ч. масло или олио
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 ч.л. счукан кимион
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• 1 глава чесън
• 1 щипка суха чубрица
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и запържваме в мазнината до порозовяване. Поръсваме с червения пипер и наливаме 1 ч.ч. топла вода и бялото вино.
Сместа изсипваме в гърне, в което добавяме нарязаните на кубчета моркови и пресни картофи, целите лукчета, подправките и сол на вкус.
Капакът на гърнето замазваме с тесто и задушаваме на тих огън час и половина.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...