Продукти:
• 6 твърдо сварени яйца
• 1 ч.ч. сварени и ситно нарязани гъби
• 1 глава лук
• 1 връзка магданоз
• 2 с.л. смлени орехови ядки
• сол, черен пипер
• галета или брашно
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Намачкваме или настъргваме сварените и обелени яйца. Към тях прибавяме гъбите, наситнения магданоз и орехите. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и добавяме толкова галета или брашно, че да получим необходимата гъстота.
С длани оформяме кюфтенца, овалваме ги в галета и изпържваме в сгорещеното олио.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...