Кулинарни рецепти » Руло от кестени

 Руло от кестени

Продукти:

• 500-600 г кестени
• 1 к.ч. захар
• 1 пакетче краве масло
• шоколадови пръчици за гарниране

За крема:

• 100 г ситно смлени орехови ядки
• 1 пакетче краве масло
• 3-4 с.л. прясно мляко
• 100 г пудра захар
• 2 с.л. ром

Начин на приготвяне:

Внимателно цепваме кората на кестените /не трябва да засягаме вътрешната тънка обвивка/ и ги пущаме в кипяща вода. Варим ги десетина минути, изваждаме ги един по един и ги белим, докато са още топли. След това ги варим в малко вода заедно със захарта, докато омекнат. Пасираме сварените кестени с преса за картофи, смесваме ги с размекнатото масло и бъркаме, докато получим гладка смес.

Заливаме смлените орехови ядки с горещото мляко и рома и ги прибавяме към маслото за крема, което сме разбили на пяна заедно със захарта.

Върху алуминиево фолио с правоъгълна форма разстиламе пюрето от кестени. Отгоре намазваме крема. Завиваме руло, загъваме го във фолиото и го оставяме да се охлажда в хладилника.

След 3-4 часа изваждаме рулото от хладилника, нарязваме го със затоплен нож, поръсваме с шоколадови пръчици /или настърган шоколад/ и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало