Кулинарни рецепти » Торта-руло ПРАЗНИЧНА НОЩ

 Торта-руло ПРАЗНИЧНА НОЩ

Продукти:

• 6 яйца
• 6 с.л. захар
• 6 с.л. брашно
• 1 ванилия
• 1 готова тънка орехова платка

За пълнеж и украса:

• 2 кофички сметана
• 2 с.л. пудра захар
• 5 бели целувки
• 3 жълти целувки
• 3 розови целувки
• 1к.ч. орехови смлени ядки

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата и захарта с миксер. Прибавяме брашното с ванилията. Тази гладка смес изсипваме в намаслена тава, поръсена с кокосови стърготини, с нишесте или бяло пшенично брашно и печем до порозовяване.

Изваждаме блата и го разстиламе върху хартия, под която сме сложили памучна навлажнена кърпа. За пълнеж слагаме натрошените целувки, разбъркани с битата, подсладена сметана и ореховите ядки.

Навиваме внимателно, преместваме върху сиропираната орехова платка, сложена в поднос, отгоре шприцоваме обилно другата сметана и поръсваме на ленти с претритите розови и жълти целувки. (По желание в пълнежа може да сложим и плодове от сладко, а сметаната да намалим и използваме желатин за стягане на пълнежа.)

Върху това руло слагаме звездички, облачета, лунички или елхички от захарно тесто, които можем да украсим със захарен памук. Украсяваме с фигурки и платката.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало