Кулинарни рецепти » Парфе с ром

 Парфе с ром

Продукти:

• 1 ч.ч. смлени орехи
• 1 с.л. захар
• 2 белтъка

За крема:

• 100 г пудра захар
• 500 мл прясно мляко
• 4 с.л. ром
• 100 г настърган шоколад
• 100 г краве масло
• 2 с.л. смлени бадеми
• 2 белтъка
• 2 с.л. кристална захар

Начин на приготвяне:

Смесваме захарта, смлените орехи и разбитите белтъци, разбъркваме добре и изсипваме сместа в тавичка с намаслена хартия. Печем десетина минути в умерена фурна.

Разтваряме пудрата захар в млякото, след което сипваме рома и настъргания шоколад. Запържваме бадемите в разтопеното масло, прибавяме ги към млечната смес и разбъркваме.

Разстиламе крема върху блата и слагаме за 2-3 часа в хладилник. След това разрязваме парфето на квадратчета.

Разбиваме белтъците заедно с кристалната захар и върху всяко квадратче шприцоваме белтъчена розичка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало