Кулинарни рецепти » Медено парфе

 Медено парфе

Продукти:

• 1 яйце
• 2 жълтъка
• 2 ч.л. захар
• 11/2 с.л. мед
• 1 1/2 с.л. трохи от черен хляб
• 1 ч.ч. разбита сметана

Начин на приготвяне:

Рабиваме яйцето и жълтъците на водна баня. Отстраняваме от огъня, като оставяме съда в горещата вода. Прибавяме захарта и бъркаме, докато се разтопи.

Прехвърляме в друг съд, прибавяме трохите и меда и разбъркваме много добре.

Накрая съединяваме с разбитата сметана и разбределяме парфето в стъклени чаши. Държим в хладилник поне 3 часа преди да сервираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало