Продукти:
• 6 големи ябълки
• 1 ч. ч. зърна от грозде
• 2 с.л. вода
• 60 г захар
• 60 г краве масло
• 1/2 ч. л. канела
• 1 яйце
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките и ги издълбаваме.
Смесваме гроздето с половината захар, половината масло и канелата. Наливаме малко вода и сваряваме на гъста каша. След като сместа изстине, прибавяме разбитото яйце.
С тази каша пълним ябълките. Нареждаме ги в тавичка, заливаме с останалото разтопено масло, поръсваме с останалата захар и печем във фурната. От време на време поливаме със сока.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...