Кулинарни рецепти » Задушени гъби с карфиол

 Задушени гъби с карфиол

Продукти:

• 500 г дребни печурки
• 1 глава ситно нарязан лук
• 1 с. л. зехтин
• 1 кг карфиол
• 2 лимона
• ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме гъбите и ги измиваме. Слагаме ги в тенджерка заедно със зехтина и под капак ги задушаваме, докато останат на мазнина.

Прибавяме нарязания лук и 1/2 к. ч. топла вода. Когато лукът поомекне и сместа остане на мазнина, посоляваме и сваляме от огъня.

Почистваме и измиваме карфиола, накъсваме го на розички и го пускаме в тенджера, където е кипната вода с 1 ч. л. сол и щипка лимонтузу, прибавяме и парче лимонова кора. Варим 7-8 минути. Прибавяме сварения карфиол към гъбите и разбъркваме добре.

Изсипваме в голяма купа, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз. Докато ястието е още топло, изцеждаме отгоре сока на 1 лимон. Гарнираме с резенчета лимон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало