Продукти:
• 500 г дребни печурки
• 1 глава ситно нарязан лук
• 1 с. л. зехтин
• 1 кг карфиол
• 2 лимона
• ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме гъбите и ги измиваме. Слагаме ги в тенджерка заедно със зехтина и под капак ги задушаваме, докато останат на мазнина.
Прибавяме нарязания лук и 1/2 к. ч. топла вода. Когато лукът поомекне и сместа остане на мазнина, посоляваме и сваляме от огъня.
Почистваме и измиваме карфиола, накъсваме го на розички и го пускаме в тенджера, където е кипната вода с 1 ч. л. сол и щипка лимонтузу, прибавяме и парче лимонова кора. Варим 7-8 минути. Прибавяме сварения карфиол към гъбите и разбъркваме добре.
Изсипваме в голяма купа, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз. Докато ястието е още топло, изцеждаме отгоре сока на 1 лимон. Гарнираме с резенчета лимон.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...