Кулинарни рецепти » Гъбени топки

 Гъбени топки

Продукти: (за 4 порции)

• 1 ч.ч. сварени и пресовани картофи
• 2 яйца
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. галета
• 1 ч.ч. сварени, дребно нарязани гъби
• 100 г кашкавал
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Смесваме гъбите и картофите с яйцата, брашното и галетата. Подправяме с магданоз и черен пипер и омесваме обре.

Оформяме топки, които пускаме във вряща подсолена вода и ги варим на тих огън, докато изплуват. Поръсваме с настърган кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало