Кулинарни рецепти » Торта Гарибалди

 Торта Гарибалди

Продукти:

• 250 г обелени и смлени лешници
• 250 г пудра захар
• 7 белтъка
• шоколадови пръчици

За плънката:

• 7 жълтъка
• 7 с.л. захар
• 2-3 ч.л. смляно кафе
• 100 г краве масло
• 60 г настърган шоколад

Начин на приготвяне:

Разбиваме белтъците на твърд сняг и към тях прибавяме смлените лешници и пудрата захар. От сместа изпичаме два блата в две еднакви намаслени тавички.

На водна баня разбиваме жълтъците със захарта, кафето и настъргания шоколад, докато се сгъстят. Охлаждаме и разбиваме с миксер заедно с леко затопленото масло.

Намазваме готовите блатове с получената смес и ги поставяме един върху друг. Гарнираме тортата с шоколадови пръчици и смлени лешници.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало